Парламент на військовому становищі. Мабуть, коаліція тренується до Майдану-2

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.02.2007 16:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2227

Заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов стверджує, що електронний сервер Верховної Ради, який знаходиться поряд з ложею преси на третьому поверсі, охороняється озброєною держохороною.

Про це він заявив журналістам.

Крім того, за словами депутата, представники фракції Партії регіонів закрили двері в президію ВР в сесійному залі. «Ви ж бачите, що закриті всі двері, і Мартинюк не може навіть в туалет вийти», - сказав він.

Турчинов відзначив, що таким чином антикризова коаліція перевела Верховну Раду «на військове становище». «Аварійний стан Верховної Ради, в якому вона працює, - це аварійний стан всієї нашої країни», - сказав він.

Коментуючи інформацію, що в парламенті може відбутися провокація і почнеться стрілянина, Турчинов відзначив, що ці чутки поширюють саме представники антикризової коаліції. «Мабуть, саме вони і готуються до якихось серйозних провокацій, а ми працюємо в межах Конституції», - додав він.

Як повідомлялося раніше, вчора нардепи із фракцій БЮТ та НУ захопили щитову у будинку пленарних засідань і вимкнули єлектрострум. В результаті - вчора не було ухвалено жодного рішення.

Сьогодні вночі нардепи-“більшовики” і опозиція провели ніч у парламенті. Одні (“більшовики”) охороняли трибуну, другі - чатували у щитовій.

Вранці було включено мережу живлення, яка існує на випадок війни і таким чином вдалося запустити систему “Рада”. Проте, інші споживачи, зокрема - освітлення, вимкнено.

Вчора, за заявою Мартинюка до пікетувальників у щитовій викликали прокурора. Проте, не відомо чи порушено кримінальну справу і якщо порушено, то за якою статею.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.