В ЄС очікують деталей рішення української влади про призупинення євроінтеграції

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.11.2013 17:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22273

У ЄС чекають деталей прийнятого українським урядом рішення призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, але відзначають, що тільки українське керівництво приймає рішення про своє майбутнє.

Про це заявив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс.

"Складно коментувати (цю інформацію) відразу ж. Ми завжди говорили, що це в руках українців, що вони хочуть робити, і, в кінцевому підсумку, це українські лідери, зокрема, Президент Янукович будуть вирішувати, яким буде рішення, ніхто не буде приймати рішення за них", - заявив Лінкявічюс у четвер в Брюсселі під час конференції, присвяченій Східному партнерству.

При цьому він констатував, що в даний час складно дати оцінку ухваленим рішенням, оскільки деталі наразі невідомі.

"У нас немає деталей з України. Давайте будемо обережні і не поспішати з якимись висновками. Для того, щоб відреагувати, потрібен деякий час. Ми повинні отримати інформацію з усіх боків. Бо я знаю, що в парламенті ще йде робота, і моє питання - навіщо, для чого, якщо вони хочуть зупинитися. Я також очікую, що президент також щось скаже", - сказав Лінкявічюс.

Як повідомлялося раніше, 21 листопада своїм розпорядженням уряд призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Як відомо, підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом планувалося під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, який відбудеться 28-29 листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.