Росія тиском змусила Україну відмовитися від підписання УА

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.11.2013 20:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22275

Російська Федерація “безпрецедентним тиском” на владу України змусила її відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Про це заявив член місії Європейського парламенту в Україні, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв’ю польському ТVN24.

"Росіяни використовували цілий арсенал можливостей, що мають в Україні. Бачимо зараз від цього ефект ", - сказав він.

Політик вважає, що українська влада дійсно планувала підписати Угоду про асоціацію до того часу, поки Росія влітку цього року не почала обмежувати доступ українських товарів на свій ринок.

"Затримка експорту в таких галузях як металургія, машинобудування. Нам говорили про величезні втрати, яких зазнає економіка. На багатьох підприємствах люди не тільки не працюють, але їм не платять грошей", - зазначив Кваснєвський, переказуючи бесіду з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

Європейський політик наголосив, що Азаров назвав вимушеною відмову від підписання Угоди про асоціацію, яка передбачає створення поглибленої зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

"Він заявив, що Україна стоїть над прірвою, і уряд у цій ситуації вирішив вжити "короткострокове" рішення, жертвуючи довгостроковими перспективами. Угода про асоціацію принесла б ефекти в довгостроковій перспективі, а домовленість, якої, ймовірно, вчора досягли голови урядів Азаров і Медведєв у Петербурзі, дає перепочинок на найближчі кілька місяців", - повідомив екс-президент Польщі.

Він вважає, що складно давати прогнози щодо того, коли Євросоюз може повернутися до теми підписання угоди з Україною, нагадавши, що наступного року відбудуться вибори до Європарламенту, а в 2015 році - вибори Президента України.

"Виглядає, що ця перерва може бути скоріше довгою, ніж короткою", - підсумував Кваснєвський.

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, коментуючи рішення Кабміну України призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що Україна не підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом на саміті Східного партнерства наприкінці цього місяця у Вільнюсі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.