Силовики спробували зачистити Євромайдан [відео]

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.11.2013 00:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22299

Під покривом ночі «Беркут» почав штурм Євромайдана. На Хрещатику погасили світло і силовики рухаючись до Європейської площі зносять все на своєму шляху. Пройшли перші жорсткі бійки і перші арешти. Атака поки що відбита.

Фото - Зоряна Шкіряка

Державтоінспекція ввечері в неділю відкрила проїзд вулицею Хрещатик у Києві. Однак автомобілі могли проїхати лише до Європейської площі, де відбувається акція в підтримку євроінтеграції України, і розверталися назад.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", після активісти Євромайдану вирішили перекрити автомобільний рух. Для цього близько тисячі людей заблокували перехрестя Хрещатику та Інститутської.

Пізніше освітлення на вулиці вимкнули, і кількасот силовиків в масках відтіснили мітингувальників з перехрестя. Невдоволені кричали "Ганьба!" та жбурляли в правоохоронців пляшками.

Після цього силовики рушили в бік Європейської площі, де в неділю ввечері продовжується мітинг на підтримку євроінтеграції. Коли правоохоронці хотіли зачистити наметове містечко, відбулася сутичка.

Олександр Аронець повідомляє про жорстоке побиття Беркутом народних депутатів від опозиції: Віталія Ярему - колишнього начальник Головного управління МВС України в м. Києві, а Андрію Парубію зламали кілька пальців на руці.



Станом на 23.30 мітингувальники мають перевагу над правоохоронцями і відтісняють їх в бік готелю "Дніпро". У повітрі розбризкують перцеву суміш, у силовиків летять пляшки.

Станом на 00:10 готується відбиття чергової атаки силовиків, які намагаються знести намети, які встановили на перед «Українським домом».

Організатори Євромайдану закликають всіх небайдужих до долі України приєднатися до акції протесту на Європейській площі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.