Парламент забрав своє майно в Президента. Тепер ним розпоряджатиметься уряд

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.02.2007 18:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2230

Верховна Рада передала державне майно, що забезпечує діяльність парламенту, з управління підлеглого Президентуі Державного управління справами у підпорядкування Кабінету Міністрів.

За ухвалення в цілому запропонованого депутатом від партії “Регіонів” Миколою Комаром проекту постанови «Про деякі питання управління державним майном, яке передане Верховною Радою України в управління Державного управління справами» проголосували 240 депутатів при необхідних 226.

Рада передала в управління Кабміну наступне державне майно в Києві: підсобне господарство «Чайка» (вул. Гарматна, 38), їдальню (вул. Банкова, 11), адміністративні будівлі (вул. Інститутська, 12а, вул. Банкова, 9), дошкільні установи (бул. Лесі Українки, 24, вул. Луначарського, 7а), а також скасувала постанову Ради №1711 від 11 травня 2000 року (про передачу вказаного майна в управління Державного управління справами).

Також Рада передала в управління Кабміну житлові будинки в Києві на вул. Шовковичній, 29, бул. Лесі Українки, 21б, вул. Воровського, 7б, вул. Луначарського, 3г, а також 7 житлових будинків в Лівадії (Ялта, Крим) і 1 житловий будинок у Сімферополі (Крим).

Комар у пояснювальній записці зазначає, що метою постанови є приведення законодавчої бази у відповідність із законом «Про управління об’єктами державної власності».

Крім того, Рада рекомендувала Кабміну тимчасово, до ухвалення законів про управління майном, яке забезпечує діяльність Президента і Кабміну, передати це майно в управління спеціальному органу влади (який також визначається Кабміном).

Нагадаємо, в листопаді 2006 року міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов заявив, що Кабінет Міністрів має намір підпорядкувати собі Державне управління справами, підпорядковане зараз Президентові.

Держуправління справами створене Указом Президента від 23 лютого 2000 року як єдиний орган з матеріально-технічного, соціально-побутового, лікувально-профілактичного забезпечення діяльності Президента, Ради, Кабміну, РНБО та інших органів влади.

В управлінні Держуправління справами перебуває більше 60 держпідприємств, господарчих товариств і організацій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.