Через зіткнення демонстрантів з міліцією МВС порушило кримінальне провадженя

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 25.11.2013 11:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22305

Головне управління МВС України в Києві порушило кримінальну справу у зв’язку зі спробами прихильників євроінтеграції штурмувати будівлю Кабінету міністрів України.

Про це повідомив представник столичної міліції.

"Внесено матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Надалі буде вивчено всі матеріали" , - зазначила представник МВС, не уточнивши, за якими статтями йде кваліфікація справи.

За її словами, у подіях біля будівлі Кабміну постраждали, як мінімум, двоє співробітників міліції, нікого затримано не було.

Як повідомлялося раніше, у неділю мітингувальники проти рішення уряду призупинити підготовку України до підписання угоди про асоціацію з ЄС кілька разів намагалися штурмувати будівлю уряду в центрі Києва.

Після прийняття резолюції на Європейській площі опозиційні лідери закликали всіх учасників йти до будівлі Кабінету міністрів, а потім до Ради й адміністрації президента.

У голові колони виявилися представники "Свободи". У міліцейські ряди, вишикувані біля будівлі Кабміну, полетіли димові шашки, деякі мітингувальники намагалися підсунути металеву огорожу навколо міліції. У хід пішли балончики сльозогінного газу.

Слід зазначити, що опозиційні лідери були проти такого перебігу подій, і штурм Кабміну не входив в їхні плани. Депутати припинили конфлікт, уклинившись між особливо активними мітингуючими і міліцією, і коли здавалося, що пристрасті вляглися, лідери опозиції знову очолили колону і пішли далі. Втім, цим епізодом проблеми не вичерпалися. Коли народні депутати відійшли досить далеко, сутички відновилися з новою силою. Юрба знову почала напирати на ряди міліції. У результаті активісти "Свободи" виставили пікет біля будівлі Кабміну і всю ніч стояли навпроти бійців "Беркута".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.