ЄС заявляє про готовність підписати угоду про асоціацію з Україною

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 25.11.2013 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22309

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та Президент Ради ЄС Герман ван Ромпей підтверджують готовність підписати з Україною Угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі.

Про це йдеться в їхній спільній заяві, оприлюдненій у понеділок.

«Висловлюючи занепокоєння рішенням української влади про тимчасове призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію та глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, (заявляємо, що) позиція Європейського Союзу залишається чіткою. Пропозиція в підписанні безпрецедентної угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі все ще на столі. Це вимагає необхідної політичної волі від української влади, рішучих дій та досягнення значного прогресу щодо умов, встановлених у грудні 2012 року», - сказано в спільній заяві.

При цьому в повідомленні наголошується, що Україна наразі вже досягла певного прогресу для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Ми впевнені, що підписання Угоди про асоціацію та ЗВТ, найбільш амбітної угоди, яку ЄС коли-небудь пропонував, надає кращі можливості для підтримки ситуації в економіці України, шляхи реформ і модернізацію у світлі побудови процвітаючого і стабільного майбутнього для всіх українців», - стверджується в заяві.

Крім того, в повідомленні сказано, що ЄС залишається готовим бути відкритим партнером для України, а також має намір підтримувати всі країни, які зацікавлені проводити реформи і модернізацію.

Як повідомлялося раніше, за даними польських ЗМІ, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський продовжує проводити переговори про підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

22 листопада екс-президент Європарламенту Патрік Кокс і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський висловили надію на те, що Угода про асоціацію буде підписана, хоча поки що український уряд до цього не готовий. «Надія помирає останньою. Ми вас не кидаємо, ми продовжуємо працювати», - сказав Кваснєвський.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет Міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.