У Миколаєві суд заборонив Євромайдан

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.11.2013 15:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22311

У Миколаєві суд заборонив проведення масових акцій з 24 листопада цього року до 7 січня 2014 року.

Євромайдан м. Миколаїв

Як повідомили у прес-службі обласної парторганізації "Батьківщини", таке рішення ухвалила суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Оксана Малих 24 листопада.

Таким чином суд задовольнив позов виконавчого комітету Миколаївської міської ради за підписом віце-мера Юрія Андрієнка до організаторів Євромайдану.

"Суддя Малих своє рішення аргументувала тим, що проведення акцій може призвести до масових безладів і порушення правил впорядкування: пошкодження асфальтового покриття під тиском наметів", - сказано у повідомленні.

Адвокат Миколаївського Євромайдану Вікторія Москаленко упевнена, що дане рішення абсолютне незаконне, грубо суперечить Конституції України і нормам міжнародного права, ратифікованим Україною. "Нами до суду були представлені всі докази, що акція має виключно мирний характер, були викликані як свідки городяни. У свою чергу, позивачі не надали жодного доказу для обґрунтування своїх тверджень про можливі зіткнення різних політсил. Крім того, ні позивач, ні суд не вказали норму Закону, у відповідності з якою можна обмежити проведення акцій", - повідомляє Москаленко.

Об’єднана опозиція на даний час готує необхідні документи для подачі апеляції на дане рішення адміністративного суду до суду вищої інстанції, а також до міжнародних судових інституцій.

Як повідомлялося раніше, через суд заборонені Євромайдани у Чернігові, Одесі, Львові. У Харкові заборонені масові заходи у зв’язку із зростанням захворюваності на грип та ГРВІ.

Крім цього, Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням заборонив встановлювати малі архітектурні форми у вигляді наметів, кіосків або навісів, в тому числі пересувних та тимчасових, під час проведення мирних масових акцій з 22 листопада 2013 року по 7 січня 2014 року. Обмеження стосується Майдану Незалежності, вулиці Хрещатик та Європейської площі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.