У Львові на Євромайдан вийшли 10 тисяч студентів

Автор/джерело -  © Zaxid.net



Дата публiкацiї - 25.11.2013 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22313

Вулицями Львова пройшла багатотисячна студентська колона, до якої приєдналися студенти з найбільших вишів Львова: ЛНУ ім. І. Франка, НУ Львівська політехніка, Академія друкарства, УКУ, Університет фізкультури, Львівський університет ветеринарної медицини, Львівська комерційна академія.

Близько 11:30 колона студентів рушила від пам’ятника Тарасу Шевченку до ЛНУ ім. І. Франка, де вони з’єднались з студентами та викладачами університету.

Деякий час мітингувальники чекали на студентів з комерційної академії та університету фізкультури, скандуючи гасла «Україна в ЄС!», «Приєднуйтесь до нас!», «Слава Україні!», «Банду геть!», «Разом ми сила!», «Міліція з народом!», «Революція!».

Організатори акції закликали не піддаватись на можливі провокації і поводити себе мирно.

Далі студенти рушили до Львівської Політехніки та об’єднались з однодумцями.

Водночас, студенти академії Друкарства та Українського католицького університету рушили своїми колонами до пам’ятника Тарасу Шевченку. Там повинні об’єднатись усі студентські колони і розпочнеться студентський мітинг.

Як повідомили у Львівському міському управлінні міліції, порядок під час студентської ходи забезпечуватимуть 94 працівники міліції.

«Закликаємо всіх учасників бути взаємоввічливими та толерантними один до одного. Не забувайте, що будь-яку конфліктну ситуацію краще вирішити у процесі діалогу, а не бійки», – наголосив начальник міліції громадської безпеки Львівського міського управління Андрій Падяк.

О 13:45 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку розпочався студентський мітинг. Як повідомляє кореспондент ZAXID.NET, учасників так багато, що ДАІ довелось перекрити рух на проспекті Свободи. Транспорт обїжджає центр по вулиці Підвальній.

Cтаном на 14:50 попри мокрий сніг з дощем кількість мітингувальників збільшується. До мітингу, окрім студентів, доєднуються перехожі.

Також студенти о 16:00 вирушили на пікет під Львівську ОДА та будуть вимагати звільнення Олега Сала.

Як повідомлялося раніше, що вчорашній мітинг у Львові біля пам’ятника Тарасові Шевченку відвідало близько 20 тис. осіб. 22 листопада у Львові відбувся мітинг, який зібрав близько 10 тисяч людей. Після завершення віча Євромайдан оголосили безстроковим.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.