Міліція пообіцяла не перешкоджати мирним протестам. Чому ж не знешкоджують «тітушків»?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.11.2013 18:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22314

Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що не перешкоджатиме мирним протестам у разі дотримання громадського порядку і не обмежуватиме право громадян на свободу висловлення власної точки зору.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МВС.

«Незважаючи на кольори прапорів і гасла, під якими люди йдуть на демонстрації, міліціонери поважають кожну точку зору і прагнуть лише до того, що на вулицях держави було спокійно», – мовиться в повідомленні.

«Утім, викликають занепокоєння спроби деяких учасників мітингів, які проходять у столиці, спровокувати правоохоронців», – заявляють у міліції.

МВС вкотре закликає до порядку і «попереджає про те, що у разі порушення закону міліція буде вимушена притягти винних до адміністративної або кримінальної відповідальності».

«Перекриття вулиць, невиконання рішень суду, пошкодження майна й інші протиправні дії можуть стати підставою застосування заходів впливу на порушників закону», – кажуть у міліції.

У Києві й інших містах України тривають акції на підтримку євроінтеграції України. 21 листопада уряд вирішив призупинити підготовку угоди про асоціацію між Україною і ЄС, пояснивши це економічними проблемами і потребою налагодити відносини з Росією.

Від «Аратти»: як загальновідомо, головним завданням МВС є своєчасне виявлення та нейтралізація осіб, які, в тому числі, під час масових протестних акцій можуть влаштувати провокації і масові безлади.

У неділю, 24 листопада, десятки журналістів стали свідками, як «тітушки», групами по 10 осіб, влаштовувати провокації і біля Кабміну, кидаючи петарди, і потім, на вулиці Інститутській, біля Банкової.

До речі, на очах тих самих журналістів, співробітники міліції, «не помічали» згаданих осіб. І навіть не намагалися задокументувати їхні дії.

Питання: чому? І за чиєю командою?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.