СБУ стверджує, що на Майдані прослуховували не громадян, а вибухові пристрої

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.11.2013 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22320

Служба безпеки заявляє, що в затриманому мітингувальниками на Європейській площі автомобілі перебували працівники відомства, та вимагає від правоохоронних органів об’єктивно розслідувати цей інцидент.

Про це йдеться у заяві СБУ.

"У транспортному засобі, затриманому мітингувальниками, перебували працівники СБУ, які відповідно до своєї компетенції виконували завдання із виявлення за допомогою технічних засобів, радіоканалів можливого керування вибуховими пристроями в місцях масового скупчення людей", - зазначили в СБУ, наголосивши, що такі заходи працівники служби завжди вживають у рамках забезпечення антитерористичної безпеки під час всіх масових акцій.

Також в СБУ зауважили, що окремі громадяни "своїми зухвалими діями пошкодили транспортний засіб, техніку яка була в ньому, а також завдали тілесних ушкоджень працівникам відомства при виконанні ними службових обов’язків, застосувавши в тому числі сльозогінний газ".

В СБУ зазначили, що такі дії відбувалися за безпосередньої участі окремих депутатів.

"Цю заяву слід розглядати як офіційне повідомлення і вона повинна об’єктивно і всебічно розслідуватися відповідними правоохоронними органами", - наголосили в відомстві.

В той же час у головному управлінні МВС у Києві повідомили, що міліція вивчає питання щодо відкриття кримінального провадження за фактом пошкодження автомобіля та нанесення тілесних ушкоджень працівникам СБУ.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада представники опозиції виявили біля Європейської площі мікроавтобус з обладнанням для прослуховування. В той же час загони "Беркуту" вийшли та спробували прорватися до машини з боку Хрещатика та Трьохсвятительської. Був розпилений сльозогінний газ, декілька активістів отримали травми. Після перемовин автомобіль розблокували та вивели з площі, беркутівці також відійшли. За годину інцидент було вичерпано.

Як згодом заявили в головному управлінні МВС у Києві, спецпідрозділ «Беркут» підійшов до Європейської площі через дзвінок народного депутата, який висловив підозру, що у мікроавтобусі, який було припарковано поблизу сцени, закладена вибухівка.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.