Останній козир імперії? Путін нарахував $30 млрд. українських боргів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.11.2013 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22322

Українські позичальники у цілому винні підконтрольним російському уряду Сбербанку, ЗЕБу, ВТБ і Газпромбанку близько $30 млрд,

Про це заявив Президент РФ Владімір Путін на прес-конференції у Трієсті у вівторок.

"Наші банки - Сбербанк, Газпромбанк, ЗЕБ і ВТБ надають кредити українським партнерам. Робиться це на регулярній основі", - зазначив російський лідер.
За його інформацією, сумарна заборгованість за цими кредитами перевищує $20 млрд і 280 млрд рублів (тобто близько $29 млрд).

"Плюс ще два мільярди, які проплачені за транзит. Це все кредити і квазікредити, обсяг їх більше $30 млрд", - додав глава РФ.

"Ми працювали і будемо працювати з Україною. Не у збиток собі, але працювати будемо далі, і по енергоносіях, і у фінансовій сфері", - вказав Путін.

Крім того, він закликав деполітизувати питання асоціації України з ЄС і провести за ідеєю президента України Віктора Януковича обговорення цього питання у тристоронньому форматі.

"Я б вважав, що потрібно деполітизувати цю тему і погодитися із пропозицією президента Януковича, і у тристоронньому форматі як слід і докладно на ці всі теми поговорити", - заявив Путін на прес-конференції за підсумками переговорів із прем’єр-міністром Італії Енріко Леттою.

Глава РФ також попросив лідерів Євросоюзу утриматися від різких реплік щодо ситуації з рішенням України заморозити укладення угоди з ЄС про асоційоване членство.

"Я б попросив наших друзів у Брюсселі, моїх особистих друзів хороших у Єврокомісії утриматися від різких висловів. Що нам для того, щоб їм сподобатися, потрібно задушити цілі галузі нашої економіки?" - задався риторичним питанням Путін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.