Табачник погрожує студентам позбавленням стипендій за Євромайдан

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.11.2013 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22333

Для отримання стипендій студенти зобов’язані відвідувати заняття, а свій вільний час після 15:00 вони можуть використовувати, як хочуть.

Про це заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник відповідаючи на питання, чи буде Міністерство якось реагувати на те , що студенти замість відвідування занять у вишах беруть участь у мітингах.

"Кожен зобов’язаний , якщо він отримує стипендію працювати, а для студента, який отримує стипендію, робота - відвідування занять. Рішення, кого допускати до іспитів, а кого не допускати до іспитів, прийматиме деканат. Але мені здається, що навчальний процес організований досить демократично і його потрібно повністю виконати, а після 15:00 є величезна кількість вільного часу", - сказав Табачник.

Він зазначив , що за виконання навчального плану студентами у вишах відповідає керівник навчального підрозділу - це директор інституту або декан.

Як повідомлялося раніше, сьогодні близько п’яти тисяч студентів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, Національного університету харчових технологій та інших столичних вишів прийшли на Євромайдан у Києві.

26 листопада Табачник закликав всіх студентів вищих навчальних закладів не піддаватися на провокації «горячих голів» та запевнив, що європейські стандарти є пріоритетом у реформуванні освіти в Україні.

Студенти Ужгородського національного університету сьогодні долучилися до всеукраїнського студентського страйку на підтримку євроінтеграційного курсу України.

25 листопада у Львові студенти організували 10-тисячну ходу на підтримку євроінтеграції, а у Тернополі та Києві – оголосили страйк.

Євромайдан у Києві триває з 21 листопада після розпородження Кабміну про призупинення підписання угоди про асоціацію з ЄС. Протести охопили й інші регіони України. Періодично між мітингувальниками і міліціонерами стаються сутички.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.