Російські урядовці запустили “діамантовий туман у двірницькій” про українську перспективу у МС

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 27.11.2013 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22334

Після приєднання до Митного союзу, Україна може отримати близько 11,4 млрд дол. вже в перший рік.

Про це під час відео-мосту Київ-Москва розповів Урядовий уповноважений з питань співробітництва з РФ, державами-учасницями СНД Валерій Мунтіян.

"Коли звернулися до членів Митного союзу і Єдиного економічного простору, з першого дня були запропоновані умови, які показують чітко і ясно, що якщо буде ухвалене політичне рішення (про вступ України до Митного союзу – ред.), Україна може отримати преференцій на 11,4 млрд дол. в перший рік.

В інший рік вже міняється структура, Але разом з тим у середньостроковій і короткостроковій перспективі базовий сценарій для інтеграції з МС і ЄЕП показує зростання ВВП 1,5-1,7% завдяки ефекту масштабу, кооперації тощо", - сказав він.

Урядовий уповноваджений пояснив, що основними преференціями від вступу до МС буде зниження ціни на газ до рівня як у Росії, Білорусі, Казахстані. Також була домовленість, що країни МС ціну на сиру нафту скинуть на 30%. Крім того, через антидемпінгові й інші розслідування вітчизняні виробники втрачають 1,2 млрд дол., про зняття цих заходів теж було домовлено.

"Зараз ми поки що працюємо у форматі діалогу. У нас є три меморандуми у сфері торгівлі, сфері технічного реагування і у сфері поглиблення співпраці. Була видана можель 3 плюс 1. Ведуться перемовини по коопераційній сфері. Тобто, вибираємо пріоритетні галузі економіки, в яких вони і ми зацікавлені, і кажемо, давайте нормальні ресурси, співфінансування. Бажано, щоб це було на території України", - зазначив посадовець.

Мутіян нагадав, що прем’єр-міністр Азаров зустрічався з Медведєвим і основною метою переговорів було те, що обом державам потрібно зберегти коопераційні зв’язки.

Від "Аратти": одразу ж пригадалася крилата фраза з Ільфа і Петрова з "Дванадцяти стільців": "В двірницькій висів діамантовий туман..."

А вам "діалог" Кремля з нашими урядовцями нічого не нагадує?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.