Єврокомісія запропонувала скасувати візи для громадян Молдови

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 27.11.2013 17:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22335

Європейська комісія висунула пропозицію про безвізовий режим у Шенгенській зоні для громадян Молдови, що мають біометричні паспорти.

"Ця пропозиція ґрунтується на успішній реалізації з боку Республіки Молдова всіх базових показників, встановлених у плані дій щодо лібералізації візового режиму", - йдеться у комюніке Єврокомісії, поширеному у Брюсселі.

"Мене дуже тішить пропозиція скасувати візовий режим для молдавських громадян, що володіють біометричними паспортами. Хочу привітати молдавську владу за їхні зусилля щодо здійснення ключових реформ і важливі досягнення, яких вони домоглися", - заявила член Європейської комісії з внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем.

Вона висловила надію, що "інші східні партнери, які прагнуть до безвізового режиму з країнами ЄС, будуть продовжувати працювати для досягнення цієї важливої мети".

Член Єврокомісії з політики сусідства Штефан Фюле висловив своє задоволення тим, що таку пропозицію висунуто напередодні саміту Східного партнерства у Вільнюсі, де також планується парафувати угоду про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі з Молдовою. На його думку, "це важливі віхи на шляху Молдови до тіснішої політичної асоціації та економічної інтеграції з Європою, які принесуть відчутні вигоди молдавським громадянам".

Цю пропозицію мають ще розглянути Європейський парламент і Рада ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.