У Вільнюсі розпочався саміт. Арбузов там, а Януковича не помітно

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 28.11.2013 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22343

Саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі розпочався.

Віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов зайшов на бізнес-форум у Вільнюсі, про це пише у себе в Твіттер журналіст Сергій Андрушко,

В перший день саміту Президент Литви Даля Грібаускайте, глава Євроради Герман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу подискутують на тему ситуації з Україною. Завершиться четвер робочою вечерею глав держав-членів Євросоюзу та їхніх шести східноєвропейських колег.

Підписання угод намічено на 29 листопада.

Як повідомлялося раніше, 21 листопада після провальної сесії Верховної Ради України та розпорядження Кабміну про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС кияни вийшли на Євромайдан (Майдан Незалежності в Києві) підтримати євроінтеграцію України.

Відразу після заяви уряду про призупинення процесу підписання угоди про асоціацію з ЄС Київ запропонував створити тристоронню комісію (Росія - Україна - ЄС), щоб обговорити торгово-економічну співпрацю. Москва свою згоду дала, Євросоюз же наполягає, що асоціація України і ЄС - це двостороннє питання і має обговорюватися без участі Росії. Євросоюз вважає, що Москва тисне на Київ, змушуючи вступити до Митного союзу, а Росія, навпаки, звинувачує Євросоюз у втягуванні України в явно невигідне для останньої партнерство.

27 листопада стало відомо, що ЄС розгляне можливість тристоронніх переговорів у ході саміту «Східного партнерства».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.