Відтік капіталу з України від зупинки євроінтеграції буде більшим, ніж будь-яка фінансова допомога від РФ

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 28.11.2013 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22347

Рішення українського уряду про паузу у підготовці до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом призведе до масового відтоку інвестицій з країни і лише посилить її фінансові проблеми.

Так вважає голова МЗС Швеції Карл Більдт.

"Точно можу сказати, що політика, яку українська влада публічно здійснює, це політика нелогічна. Я можу додати тільки одне - я готовий посперечатися, що відтік капіталу з України буде більшим, ніж будь-яка фінансова допомога з боку РФ", - сказав він під час конференції громадянського суспільства у Вільнюсі у четвер, 28 листопада.

Голова шведського зовнішньополітичного відомства додав, що ніхто не вкладає мільйони коштів у "чорну діру". "Тому економічна політика країни, в яку інвестує МВФ, має бути прозорою і стабільною. Повинна бути впевненість в тому, якщо гроші буде вкладено, то вони не зникнуть", - сказав Більдт.

За його словами, саме підписання Угоди про асоціацію призвело б до припливу інвестицій. "Але ми чуємо у відповідь: так, нам потрібні гроші, але не потрібен договір про зону вільної торгівлі (з ЄС - ред.) і це ставить країну у дуже вразливу позицію. Чи знає про це Янукович? Він свідомо робить такий вибір? Можливо. Можливо, він робить його не свідомо", - зазначив Більдт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.