ЄС не висуватиме жодних додаткових умов для підписання асоціації з Україною

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.11.2013 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22357

Президент головуючої в Євросоюзі Литви Даля Грібаускайте заявила, що двері для України в ЄС залишаються відчиненими. За її словами, жодні нові критерії висуватися Україні не будуть.

"Усе перебуває в руках України, якщо вони хочуть підписати. Сьогодні ми бачимо, що Україна в односторонньому порядку призупинила рух до ЄС, а ЄС хоче допомогти українському народу на шляху посилення демократії, прав людини", - сказала Грібаускайте.

"Сьогодні ми як європейці разом з українським народом. Все залежить від українських політичних еліт. Еліти і уряд ще можуть змінити своє рішення. І ми віримо, що Україна буде готова підписати Угоду про асоціацію задовго до саміту Східного партнерства у Ризі в 2015 році", - додала вона.

Грібаускайте зауважила, що Україна повинна виконати всі раніше озвучені критерії для підписання угоди з ЄС. "Ці критерії відомі Україні, і ніякі нові критерії висуватися Україні не будуть", - сказала вона.

Грібаускайте також заявила, що Україна прибула на саміт до Вільнюса вже з рішенням не підписувати Угоду про асоціацію. "Переговорів не було, оскільки Україна приїхала з чітким рішенням не підписувати угоду", - сказала президент Литви.

Нагадаємо, на саміті Східного партнерства у Вільнюсі Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС. Водночас президент Віктор Янукович заявив, що європейський вибір залишається для України стратегічним напрямом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.