Йолка і каток на крові: МВС пояснило жорстоке побиття учасників Євромайдану необхідністю встановити новорічну “йолку”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.11.2013 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22365

На Майдан Незалежності, як виявляється, правоохоронці “прибули на звернення Управління благоустрою КМДА”.

Міністерство внутрішніх справ України розповсюдило прес-реліз, в якому "пояснює" необхідність застосування жорстоких заходів проти розгону мирної акції. Подаємо її у повному викладі. Заява супроводжується також оперативним відео.

"На Майдан Незалежності правоохоронці прибули на звернення Управління благоустрою КМДА.

Активні дії представники Беркуту розпочали після того, як мітингувальники почали чинити опір міліціонерам, кидати у них сміттям, склянками, пляшками з водою та підпаленими палками. Як наслідок, 35 осіб було затримано. Стосовно них складено адміністративні протоколи та відпущено додому.

Вчора, після того як студенти, присутні на Майдані Незалежності, оголосили про призупинення акції і почали розходитися, представники Управління благоустрою КМДА спробували завезти на Майдан Незалежності техніку, необхідну для продовження робіт по підготовці до свят.

Проте, не зважаючи на неодноразові роз’яснення мітингувальникам про необхідність заїзду техніки та відповідальність за опір представникам благоустрою, ті не пропускали техніку та агресивно себе поводили. В подальшому комунальники звернулись до столичної міліції з проханням забезпечити безперешкодний проїзд техніки до Майдану Незалежності.

По прибуттю на місце міліції мітингувальники, грубо порушуючи громадський порядок, почали кидати в правоохоронців сміттям, склянками, пляшками з водою та підпаленими палками. Після цього міліціонери відтіснили мітингувальників з Майдану Незалежності.

Окрім цього, 35 осіб було затримано та доставлено до міліції для складання адміністративних матеріалів за фактами вчинення хуліганських дій та опору представникам правоохоронних органів, по завершенню складання цих матеріалів їх було відпущено.

З приводу всіх звернень про отримання тілесних ушкоджень під час конфлікту, які надійшли від громадян, та по всім таким зверненням буде проведена службова перевірка."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.