Львівський сецназ МВС відмовився розганяти Євромайдан

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.11.2013 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22370

Бійці львівського “Беркуту” відмовився виконувати накази з Києва.

Про це повідомляють активісти із львівського євромайдану на сторінці Євромайдан у Facebook.

Водночас, начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк запевняє, що до Львова не викликали додаткових сил спецпідрозділу "Беркут".

Він розповів, що тих сил спецпідрозділу "Беркут", які працюють на території області, достатньо для забезпечення громадського порядку.

Інформацію про те, що до Львова рухається колона автобусів з додатковими силами "Беркута", яка з’явилася у ЗМІ, він не підтвердив.

"Вони можуть повертатися в місця дислокації звідти, де були задіяні. Додаткових сил ми не викликали, вони пербувають у резерві", – зазначив Рудяк.

Нагадаємо, 30 листопада після 4-ї години ранку бійці спецпідрозділу «Беркут» розігнали Євромайдан у Києві.

У столичній міліції заявили, що активістів відтіснили з Майдану Незалежності через конфлікти з комунальниками.

Після розгону Євромайдану 33 активістів затримали, кілька десятків поранено, п’ятеро з них госпіталізували з відділку міліції. Серед постраждалих двоє громадян Польщі.

Застосування сили «Беркутом» до учасників мирної акції в Києві засудили, посольство США, посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс та його колега з Швеції Карл Більдт, а також МЗС Польщі, яке викликало посла України для пояснень подій у Києві.

А колишній посол США в Україні Стівен Пайфер на своїй сторінці у Twitter заявив, що застосування сили проти протестувальників на Майдані Незалежності в Києві поглибить міжнародну ізоляцію Віктора Януковича.

Український конгресовий комітет Америки (УККА) закликав владу США засудити застосування сили проти демонстрантів в Україні та негайно запровадити жорсткі санкції проти Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.