Типу миротворець-2. Гарант засудив садистів, яких він призначав на посади

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.11.2013 22:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22376

Президент України Віктор Янукович обурений подіями, які відбулися вночі на Майдані Незалежності.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій на офіційному сайті.

«Я засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей. Кілька днів тому я перед усією країною заявив про підтримку громадянських ненасильницьких акцій. Ті, хто не почули слова Конституції та Президента і своїми рішеннями та діями спровокували конфлікт на Майдані, − будуть покарані», − йдеться в заяві.

Він вимагає від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об’єктивного розслідування для належного покарання винних.

«Я підтверджую − ми єдині у виборі нашого спільного європейського майбутнього», − сказано в заяві.

Уночі 30 листопада бійці спецзагону міліції «Беркут» жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані. Очевидці повідомили, що молодих людей, у тому числі жінок, які залишилися на ніч, били кийками, тягли по землі, били ногами.

Від «Аратти»«: як вибрці і як громадяни скористаємося своїм конституційним правом і публічно запитуємо Президента:

1. Чому ми, за майже добу, так і не почули імена тих, хто віддав наказ влаштувати криваву бійню на Євромайдані? Що, спецназ МВС некерований і може сам собою влаштовувати криваві екзекуції над громадянами-платниками податків?

2. Чому заступник голови ПР, почесним головою якої є Президент Янукович, а лідером прем’єр-міністр Азаров, народний депутат Михайло Чечетов від імені партії публічно бреше про події на Євромайдані?

3. Події на Євромайдані наочно показали нам, громадянам, що вертикаль виконавчої влади не керована і наразі становить реальну небезпеку життю і здоров’ю громадян. Чи готові ви до відповідальності за те, що відбулося? Хто керує країною насправді, якщо ні ви, ні прем’єр навіть не були поінформовані про намір екзекуції? Чи таки були і дали на це згоду?
»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.