Спецназівці МВС, які по звірячому розігнали Євромайдан, були з Криму, Луганська і Черкас

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.12.2013 00:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22377

З-поміж «беркутівців», які 30 листопада о 4-й ранку жорстоко розігнали Євромайдан у Києві, були й черкащани.

Про це в інтерв’ю черкаському Інтернет-виданню «Прочерк» розповів генерал міліції, колишній начальник Управління МВС у Черкаській області та в.о. начальника УСБУ області Микола Каплій.

«Я до останнього не вірив заявам начальника київської міліції Валерія Коряка, що до складу спецпідрозділів «Беркуту», який бив і розганяв мітингувальників у Києві, крім кримчан і луганчан, входили також і черкащани. Проте сьогодні я отримав тому підтвердження. Більше того, знаю, що зараз готують на Київ з Черкас ще 55 осіб. Та це вже не «беркутівці», а просто представники правоохоронних органів», - зазначив екс-керівник черкаського міліцейського главку.

«Я за всю історію не те що незалежної України, а й Радянського Союзу такого не пам’ятаю! Є інструкція, як можна застосовувати гумові кийки. Ніколи гумовим кийком не можна бити ні по голові, ні по ключицях, ні по животу! Але ми всі бачили у відеорепортажах як били людей. Вважаю, що президент має понести відповідальність за те, що відбулося на Майдані», - переконаний генерал міліції.

Що ж до самих «беркутівців», то, за словами Каплія, вони мають бути звільнені, а потім притягнуті до відповідальності. «Ці люди не повинні працювати в правоохоронній системі, бо це деморалізовані люди. Їх треба посилати у село виконувати якусь важку фізичну роботу. На інше вони не здатні», – заявив генерал.

Він додав, що отримав інформацію і щодо дій черкаських ДАІшників, яким дали вказівку хоч і не втручатися прямо в роботу перевізників, проте наполегливо рекомендувати їм не виїжджати у Київ «в зв’язку з погіршенням погодних умов».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.