«Беркут» жорстоко побив народного депутата свободівця Андрія Міщенка

Автор/джерело -  © “Стик”



Дата публiкацiї - 2.12.2013 03:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22382

1 грудня 2013 року в Києві на вулиці Банковій «беркутівці» жорстоко побили народного депутата України від ВО «Свобода» Андрія Міщенка, який намагався захистити журналістів, що працювали поруч.

Станом на 22:05 депутат перебуває у лікарні зі струсом мозку й численними забоями.

Як розповів потерпілий, близько 16:45 він разом з кількома народними депутатами вирушив на вулицю Банкову до Адміністрації Президента, де на той момент тривало силове протистояння, яке загрожувало перерости у жорстоку сутичку.

"Після прес-конференції лідерів опозиції ми прийшли на місце подій, де планували утворити живий ланцюг, аби запобігти ескалації насильства. Під час першої хвилі атаки "Беркута" на протестувальників я буквально витягнув близько десяти журналістів і врятував їх від розправи (у тому числі і редактора "Аратти").

Коли ж покотилася друга хвиля, схоже, що "беркутівці" дістали наказ бити народних депутатів. Тож коли я показав своє депутатське посвідчення, п’ятеро озвірілих силовиків кинулися мене дубасити, причому цілили саме в голову. У результаті опинився в лікарні. Дістав струс мозку, по всьому тілу, на спині, руках – численні забої. Депутатське посвідчення також безслідно зникло", – повідомив народний депутат свободівець Андрій Міщенко.

Внаслідок провокацій біля Адміністрації Президента депутатові від ВО "Свобода" Олексієві Кайді невідомі цеглиною розбили голову, в результаті чого він також потрапив до лікарні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.