Спікер польського Сенату закликає Євромайдан висувати лише реальні вимоги

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.12.2013 21:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22399

Спікер польського Сенату Богдан Борусевич закликає українських громадян і політиків не висувати вимог, які на даний момент неможливо реалізувати легальним шляхом.

Про це він сказав у Варшаві на зустрічі з представниками українського громадянського комітету «Україна за Європу».

Борусевич наголосив, що учасники переговорного процесу не повинні розмовляти мовою ультиматумів, бо це може поглибити конфлікт і спричинити застосування сили як із одного, так і з другого боку. За словами спікера польського Сенату, оскільки основна мета Євромайданів – підписання угоди про асоціацію з ЄС, то варто пам’ятати, що будь-які насильницькі та протиправні дії віддалятимуть Україну від цієї мети.

У відповідь на репліку представників українського комітету про те, чи не втомиться Польща підтримувати Україну, Борусевич заявив: «Польща не втомилася і точно не втомиться від України».

Богдан Борусевич – один із лідерів польської «Солідарності» й один із організаторів історичного круглого столу у 1989 році, коли на переговори зібралися представники демократичної опозиції та комуністичного уряду. Внаслідок переговорного процесу полякам вдалося уникнути силового варіанту вирішення суспільно-політичного конфлікту. Круглий стіл 1989 року був поштовхом до створення коаліційного уряду та запровадження у Польщі демократичних реформ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.