Багатодітні листоноші вистелили дорогу рушниками

Автор/джерело -  © Галина МИЦЬ, «Високий Замок»



Дата публiкацiї - 18.05.2006 19:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=224

70 багатодітних листонош, які працюють у Яворівському районі на Львівщині, вистелили на лісовій галявині майже 100-метрову доріжку з вишиваних рушників до колишньої криївки вояків УПА.

Вишиваних рушників та обрусів, розповіла директор Яворівського райвузла зв’язку Ірина Матвіїв, було більше ста. Їх спершу принесли на конкурс-виставку, а коли почали оглядати, зрозуміли, що вибрати найкращу вишиту річ неможливо, – вони усі одна одної краща.

“Свято відбувалося на лісовій галявині, - розповідає пані Ірина, - на вишиття падав яблуневий цвіт, тож важко було збагнути, що красивіше, - чи створене природою, чи вишите людськими руками”. Тому й виникла ідея вшанувати вишитими рушниками пам’ять полеглих героїв”.

Пані Ірина пояснила, що місце вшанування матерів-героїнь вибрано не випадково: Юрій Липа, безневинно закатований енкаведистами, свого часу приймав пологи в багатьох селах Яворівщини. А в Іваниківському лісі діяв госпіталь, де він лікував травами поранених.

У 56 листонош Яворівщини – по троє дітей. У десяти – по четверо. П’ятеро яворівських матерів мають по п’ятеро дітей. У Наталі Охап – листоноші села Смолин – семеро. У Ганни Марків із Залужного – дев’ятеро. А у листоноші з хутора Поланки (село Вороців) – аж одинадцятеро дітей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.