Політична криза. Парламент заблоковано

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.12.2013 11:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22405

Сьогодні пленарне засідання Верховної Ради тривало менше 5 хвилин.

Спікер Володимир Рибак в оточенні опозиційних нардепів оголосив ранкове засідання відкритим і об;явив перерву, запросивши лідерів фракцій на погоджувальну раду.

Опозиційні нардепи стали оточувати крісло спікера і після короткого діалогу між ними Рибак закрив засідання "в зв’язку з неможливістю проведення".

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив на брифінгу у парламенті, що опозиційні депутати будуть блокувати пленарні засідання, доки влада буде утримувати у в’язницях полонених демонстрантів, проти яких фабрикуються кримінальні справи.

Як повідомив Яценюк, вчора не фарсі судового засідання трьох затриманих і жорстоко побитих демонстрантів звинувачують в організації спроби захоплення Адміністрації Президента. За його словами, у слідства немає свідків, окрім бійців "Беркуту", які самі вчинили протиправні дії, влаштувавши побиття демонстрантів.

Другою вимогою опозиції є відставка уряду Азарова к такого, що довів країну до економічної і зірвав підписання угоди про асоціацію з ЄС.

За словами Яценюка, опозиція блокуватиме парламент доти, поки влада не виконає вимоги опозиції які, водночас, є вимогами виборців, які стоять на Майдані.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.