Опозиція оголосила завдання Майдану

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.12.2013 00:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22410

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що основними завданнями Майдану є звільнення політичних в’язнів, відставка уряду Азарова, дострокові парламентські та президентські вибори, підписання угоди про Асоціацію з ЄС, покарання правоохоронців, причетних до побиття демонстрантів.

Про це політик сказав виступаючи на Майдані 5 грудня, повідомляє «Батьківщина».

"Наші основні завдання – це звільнення політичних в’язнів, кримінальне покарання всіх, хто віддавали незаконні накази бити наших дітей, це арешти тих, які тут кийками махали. Це відставка уряду, який давав вказівку бити людей на Майдані і який знищив разом з Януковичем наше європейське майбутнє", - сказав Яценюк.

Він також оголосив, що ключовою політичною вимогою є дострокові президентські і парламентські вибори.

"Наше геополітичне завдання – повернення України до європейської сім’ї і підписання Угоди з ЄС", - додав він.

Він також повідомив, що три лідери опозиції звернулися до Конгресу США та Сенату США з вимогою запровадити санкції проти українських чиновників, «які воюють з власним народом».

«Через заступника Державного секретаря США, яка була на Майдані, ми передали листа на ім’я президента США Барака Обами про те, що український народ бореться за свою демократію…Ми звертаємось до американської адміністрації і до всього світу підтримати реальними кроками нашу боротьбу за наші права і ввести санкції проти тих, хто бореться з власним народом – а це режим цього президента", - підкреслив Яценюк.

Яценюк розповів майданівцям про ініціативи, викладені в плані дій учасників Майдану. Серед них - ініціювання акції під Межигір’ям, а також залучення важкої будівельної, сільськогосподарської та комунальної техніки для охорони протесту.

"Громадо, наша сила не в силі, наша сила у вірі, впевненості в тому, що ми робимо правильну справу для своєї країни, для своєї родини і для всього майбутнього нашої великої української держави. За нами правда, а значить - за нами сила. Слава Україні. До перемоги", - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, раніше екс-прем’єр Юлія Тимошенко закликала всіх людей, які здатні боротися, діяти. «Одних розмов на майданах недостатньо. Народу України треба негайно брати владу в свої руки, а не вести з диктатором солодкі розмови. Усі дії повинні бути скоординовані з опозицією: на неї покладена велика місія і її треба дослухатися, щоб не допустити кровопролиття...Наше протистояння мирне, легітимне. Воно повинно стати переможним, і я в цьому впевнена. Пропозиції щодо конкретного плану дій я передала лідерам опозиції, сподіваюся, вони дослухаються», - заявила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.