Попри вимоги чинного законодавства, до затриманого журналіста не пускають адвоката

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 6.12.2013 15:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22415

Співробітники УБОЗу зовсім відмовилася пускати до журналіста «Дорожнього контролю», затриманого за безлади під Адміністрацією Президента 1 грудня його рідних і адвокатів

Про це повідомили в «Дорожньому контролі».

«Міліція ігнорувала законне право Андрія Дзиндзі скористатися юридичною допомогою. Співробітники УБОЗу одягли маски і, побоюючись показати свої обличчя, повністю заблокували вхід до приміщення», - розповіли колеги затриманого. Цю інформацію підтверджує відео, зняте на місці події.

У «Дорожньому контролі» відзначають, що з моменту арешту 5 грудня за сьогоднішній день, міліція так і не показала журналіста громадськості, і в якому стані він зараз перебуває - не відомо. Дипломати європейських країн пообіцяли посприяти вирішенню цієї проблеми.

Водночас уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська заперечує побиття активіста «Дорожнього контролю» співробітниками міліції. «Ми оглянули цю людину. Видимих ​​тілесних ушкоджень немає», - заявила вона в інтерв´ю Hromadske.tv .

Лутковська також засумнівалася в тому, що міліція могла побити Дзіндзю під час його затримання та перебування в ізоляторі тимчасового утримання, оскільки там встановлені відеокамери.

За її даними, затриманому надано державного адвоката.Омбудсмен повідомила, що зараз Дзіндзю везуть до Шевченківського районного суду Києва.

Як повідомлялося раніше, 1 грудня на Банковій біля Адміністрації Президента відбулося декілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом».

3 грудня суд заарештував 9 підозрюваних в організації штурму, в тому числі активіста Загоровку, на 2 місяці.
Серед затриманих виявився журналіст видання «Дорожній контроль».

Вчора прокурор міста Києва Микола Бескишкий доручив провести додаткове медичне обстеження затриманих за масові заворушення на Банковій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.