Регіонали почали торгуватися за заручників, захоплених не Євромайдані

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.12.2013 16:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22416

Партія регіонів пропонувала опозиції звільнити затриманих громадян в обмін на відмову від покарання “беркутівців”.

Про це заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок на брифінгу лідерів опозиційних фракцій у парламенті в п’ятницю.

Коментуючи інформацію лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова про те, що опозиції нібито пропонували вихід із ситуації, але вона не пристала на пропозиції, він сказав: "Ну, що вважати пропозиціями… У нас на даний момент відбувалася лише одна зустріч у голови Верховної Ради. І якщо вони розуміють як пропозицію те, що вони готові проголосувати закон про амністію щодо ув’язнених взамін того, що ми припинимо вимагати покарання для "Беркуту" – то це взагалі навіть не обговорюється", - заявив Тягнибок.

Він наголосив, що це неспівмірні величини, а в опозиції є чіткі вимоги.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк також нагадав, що опозиція не розпочне переговори доти, доки уряд не буде відправлений у відставку, силовики, винні у розгоні – притягнені до відповідальності, а ув’язнені за участь у протестах громадяни – звільнені.

Як відомо, 1 грудня на вулиці Банковій у Києві відбулись зіткнення між міліціонерами та молодиками спортивної статури, які разом з бульдозером прорвали кордон міліції біля Адміністрації Президента. Опозиція назвала це провокацією

МВС заявило, що у результаті зіткнень постраждали приблизно 100 міліціонерів. Також того ж дня МВС встановило, що до неправомірних дій біля Адміністрації Президента причетні понад 300 членів організації " Братство".

Згодом МВС повідомило про затримання 9 молодих людей за підозрою в причетності до інцидентів біля Адміністрації Президента.

Їх підозрюють в опорі представникам правоохоронних органів (ч.2.ст.342 ККУ), умисному нанесенні тілесних ушкоджень працівнику правоохоронних органів (ч.2 ст.345 ), організації масових заворушень (ч.1 ст.294), посяганнюна життя працівника правоохоронних органів (ст. 348 ККУ).

3 грудня Шевченківський районний суд заарештував підозрюваних строком на 60 днів.

Ввечері 4 грудня активісти з Майдану Незалежності розгорнули пікет біля будівлі Генеральної прокуратури, вимагаючи звільнення 9 людей з-під арешту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.