Янукович в Сочі погодився вступити у Митний союз в обмін на дешевий газ і $15 млрд, - редактор The Economist

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 7.12.2013 00:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22420

Відомий британський журналіст, який спеціалізується на тематиці Східної та Центральної Європи каже, що Президент України Віктор Янукович у Сочі на зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним погодився на вступ України до Митного союзу.

Едвард Лукас

"Щойно дізнався, що Янукович нині у Сочі підписав стратегічну угоду з Росією, що передбачає виплату $5 млрд відразу, газ за $200 та згоду на вступ до Митного союзу", - пише Лукас на своїй сторінці у Twitter, зазначає iPress.ua.

Лукас також пише, що поки не перевірив інформацію, але джерела надійні. За його словами, загальна сума допомоги Росії сягає $15 млрд.

Усі технічні деталі угоди українська і російські сторони вироблять на переговорах у Москві. Лукас також пише, що уряди західних країн засмучені таким рішенням Януковича. За його словами, деталі були розроблені в Москві, "західні уряди шоковані".

У зв’язку з цим, зазначає Лукас, очікуються демонстративна поведінка з боку президента Росії Володимира Путіна стосовно цього і дуже жорстка реакція (розгін, введення надзвичайного стану) в Україні.

Як повідомляв iPress.ua, сьогодні в Сочі Віктор Янукович та Володимир Путін "обговорили питання торговельно-економічної співпраці в різних галузях економіки та підготовки майбутнього Договору про стратегічне партнерство".



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.