Депутат Європарламенту стверджує, що Янукович мав єдину мету - отримувати щороку від ЄС 20 млрд євро

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.12.2013 19:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22424

Депутат Європейського парламенту Яцек Саріуш-Вольський, котрий представляє Європейську народну партію, вважає, що Президент Віктор Янукович не зацікавлений підписувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це він сказав на брифінгу в Києві.

Він прокоментував, що Янукович мав на переговорах з ЄС тільки одну мету, а саме одержання необґрунтованої фінансової допомоги в розмірі 20 млрд євро на рік до 2020 року.

Також він повідомив, що з жовтня Янукович взагалі не інформував сторону ЄС про свої дії щодо переговорів, які він вів з Росією.

"Це неправда й шантаж, оскільки ЄС тільки за два тижні до Вільнюса дізнався про ці суми. Ми усе більше переконуємося, що Янукович нечесно вів переговори щодо угоди про асоціацію з самого початку, тому що не хотів підписувати угоду, він хотів сидіти на паркані й доїти корів із Брюсселя й Москви", - сказав Саріуш-Вольський.

При цьому він висловив думку, що угоду про асоціацію з ЄС має підписувати та людина, якій довіряє народ України.

Як відомо, 28-29 листопада на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі (Литва) Україна не підписала угоди про асоціацію з ЄС.

За словами голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, Віктор Янукович "виторгував для себе і свого оточення (у Росії. - Ред.) начебто зниження цін на газ і близько 20 млрд. доларів США".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.