Путін ліквідував РІА “Новости” і створив “міністерство правди” на чолі з Кісєльовим

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.12.2013 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22432

Президент РФ Владімір Путін підписав указ про ліквідацію інформаційного агентства РІА Новости. На його базі буде створено агентство Россия сегодня, яке очолить Дмітрій Кісєльов.

Текст указу 9 грудня був опублікований на офіційному сайті Президента РФ.

Як уточнюється в указі Президента, в інформагентство Россия сегодня, яке буде розташовуватися в тому самому будинку, що і РІА Новости, увійде також російська державна радіомовна компанія Голос России.

Путін також доручив кабміну у місячний термін провести заходи, необхідні для створення нового агентства, та опрацювати питання включення ФГУП Міжнародне інформаційне агентство Россия сегодня до переліку стратегічних підприємств країни.

"Основним напрямком діяльності федерального державного унітарного підприємства Міжнародне інформаційне агентство Россия сегодня є висвітлення за кордоном державної політики Російської Федерації та суспільного життя в Російській Федерації", - сказано в указі Путіна.

"Президент Росії В. В. Путін своїм Указом призначив Кісєльова Дмітрія Константіновіча генеральним директором федерального державного унітарного підприємства Міжнародне інформаційне агентство Россия сегодня, - повідомляє прес-служба Кремля.

Як пояснив голова адміністрації Кремля Сєргєй Іванов, реорганізація РІА Новости та низки інших державних ЗМІ націлена на підвищення їхньої ефективності та зниження витрат.

За словами Іванова, оптимізація витрат на державні інформаційні ресурси вже почалася і витрати на цю сферу в бюджеті 2014 року зменшені.

Голова президентської адміністрації визначив наступним чином ефектівность роботи державних ЗМІ:

"Треба говорити правду, робити її доступною максимальній кількості людей, використовувати для цього сучасну мову і найдосконаліші технології".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.