Для українського МВС пишуть сценарій у Кремлі?

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 9.12.2013 23:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22443

Політтехнолог Тарас Березовець переконаний, що силовий метод проти активістів на Майдані не діятиме, бо в Україні це не дає такого бажаного ефекту, як в Росії.

Про це експерт розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Це повністю все прописано в Москві, бо видно російський почерк. Це не український сценарій, бо ніколи раніше в історії України офіси опозиційних партій не брали штурмом. Тим більше, редакції опозиційних газет. В РФ і "Яблуко" було, і Олексія Навального арештовували", - наголосив експерт.

Водночас, за його словами, проблема в тому, що "люди поки не усвідомили, що те, що дає результат в Росії, в Україні матиме абсолютно протилежний". "Це технології 19 століття, коли захоплювали телеграф, пошту. Сьогодні ж настільки розвинуте та різнобарвне інформаційне тло, що ситуацію легко можна компенсувати іншими джерелами", - підкреслив політолог.

Окрім того, на його думку, "все йде до того, що зараз почнуться переговори влади та опозиційних сил". "Можливо, вона піде на формування коаліційного уряду. Якщо цього не станеться, то є другий сценарій влади - ввімкнути репресивну машину та почати арештовувати всіх громадських активістів, журналістів", - резюмував Березовець.

Як повідомлялося раніше, сьогодні відбувся наступ на всі шість блокпостів, які встановили майданівці. Зокрема на вулицях Лютеранській, Грушевського і Банковій. Лідер ВО "Свободи" Олег Тягнибок повідомив, що на Майдані вже є силовики ФСБ і Росії.

Також сьогодні міліція штурмувала офіс партії "Батьківщина" та низку редакцій.

Опозиційні сили разом із громадянами виступають проти дій влади. Вони створили наметове містечко на Майдані Незалежності у Києві. Серед їхніх вимог: відставка уряду Миколи Азарова, дострокові перевибори президента й Верховної Ради.

Окрім того, вони хочуть позбавити президента "диктаторських повноважень" через повернення до конституційної реформи зразка 2004 року. Також мітингарі вимагають звільнити політв’язнів, припинити насильство відносно мирних демонстрантів і гарантувати незастосування репресій до учасників демонстрацій, що висловлено у петиції культурної еліти "Завдання 5/12".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.