За фактом побиття більше 50 журналістів відкрито 19 кримінальних проваджень

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 10.12.2013 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22450

Станом на сьогодні, 10 грудня, порушено 19 кримінальних проваджень, серед яких 18 – щодо побиття українських журналістів й одне – щодо побиття журналіста з Польщі.

Про це заявив глава Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, інформуючи про результати робочої групи, що здійснює моніторинг перешкоджання виконанню службових обов´язків працівниками ЗМІ при висвітленні Євромайданів (у тому числі побиття і переслідування журналістів).

Так, за словами Миколи Томенка, на сьогодні порушено 19 кримінальних проваджень (серед них - 18 українських журналістів та 1 з Польщі) на підставі заяв, які подали постраждалі журналісти в органи правопорядку.

«Усі журналісти, як і пропонував Комітет і медіаексперти, написали заяви про порушення 171 статті Кримінального кодексу України про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», - йдеться в повідомленні народного депутата від ВО «Батьківщина».

За словами Томенка, ще 4 журналістів проінформували про те, що подадуть заяви про скоєння злочину. Разом із тим, 23 працівники ЗМІ вирішили не звертатися до органів правопорядку.

Як повідомлялося раніше, під час протестних акцій у Києві постраждали більше 50 українських та іноземних журналістів. Причому більшість із постраждалих побиті співробітниками «Беркута».

Також нагадаємо, що станом на 6 грудня було порушено 12 кримінальних проваджень за ст. 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.