Президент Ющенко висловився щодо об'єднаної опозиції. Нарешті

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.02.2007 10:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2246

Президент України Віктор Ющенко схвалює об’єднання опозиційних сил у Верховній Раді.

Він висловив упевненість, що лише сильна об’єднана опозиція здатна перешкодити повзучій узурпації влади силами політичного реваншу, отже консолідація демократичних сил у парламенті - це лише перший крок.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, Ющенко оцінює об’єднання опозиції "як важливу передумову для протистояння систематичному та відвертому порушенню Конституції України та діючого законодавства, яке спостерігаємо в парламенті країни".

У своєму листі до голів депутатських фракцій Блоку Юлії Тимошенко та Нашої України, Президент, зокрема, зазначив: "Поділяю висловлене Вами занепокоєння суттєвими загрозами, які склались в політичному житті України, що створюють реальну небезпеку для конституційного ладу української держави, його безпеки та стабільності, прав і свобод громадян України".

Глава держави підкреслив, що саме об’єднання опозиційних сил улітку 2004 року дало поштовх до перемоги демократичних цінностей над автократичною корупційною системою. Ющенко також підкреслив, що як Глава держави не залишає непоміченим обурення та неприйняття, мільйонів наших співвітчизників, викликані спробами повернути Україну на шлях авторитарного правління.

"Закликаю усі відповідальні політичні сили країни до конструктивної взаємодії і, водночас, запевняю українське суспільство, що у випадку найменших спроб продовжити напади на Основний Закон України та права громадян я застосую всі наявні в Глави держави конституційні повноваження для захисту людей, наших національних інтересів та державності України", - підкреслюється в листі.

Нагадаємо, що 24 лютого голова ради Блоку Наша Україна Віктор Балога та лідер БЮТ Юлія Тимошенко підписали Угоду про Об’єднану опозицію.

В Угоді, зокрема, йдеться про те, що дві політичні сили виступають за дострокові вибори до Верховної Ради. Однак, про загальний список на вибори мови немає. Як підкреслив сьогодні Балога, у разі дострокових виборів БЮТ та Наша Україна підуть окремими списками. Раніше аналогічну заяву зробила в ефірі телеканалу “Інтер” Юлія Тимошенко.

В антикризовій коаліції об’єднання НУ та БЮТ сприйняли досить різко. Зокрема, прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив: "Ми не допустимо приходу до влади уряду Тимошенко".

У свою чергу, координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова зазначила, що об’єднання БЮТ та НУ в єдину парламентську опозицію може привести не лише до дострокових парламентських виборів, яких прагнуть опозиціонери, але і спровокувати нові президентські вибори.

На цьому наполягає і заступник лідера фракції Партії регіонів Василь Кісельов. За його словами, питання про дострокові вибори Президента постане у зв’язку з невизнанням ним конституційних змін. "Уже цього тижня я буду пропонувати, щоб ми зареєстрували проект закону про дострокові вибори одночасно і Президента України і вибори до Верховної Ради України", - зазначив він.

Від “Аратти”: принагідно нагадаємо шановному пану Президенту, що його особиста позиція та позиція НУ відкрила партії “Регіонів” можливоті здійснювати на власний смак кадрову політику у виконавчій владі.

Нам й досі достименно не відомо, чим саме керувався Глава держави, але не розуміти, що наступним кроком, після приходу червоно-голубої коаліції у міністерські крісла, буде неприхована узурпація влади представниками одного клану із одного регіону, міг тільки... навіть язик не повертається сказати, хто..

І про які круглі чи квадратні столи із ними можна вести мову? Хіба пан Президент ососбисто не переконався у протилежному ще під час виборів-2004? А може, чеснііше було б не гратися у дурника із Меморандумами та Унівесалами, а чесно й щиро сказати народові правду: чому бандити досі не тільки не в тюрмах, а й навпаки, старанно роблять всю країну суцільною зоною? І чому Президент, якого народ поставив на чолі держави Майданом, заграє із тими, проти кого той Майдан збирався?

Бо, вибачте, складається враження, що до високих владних крісел потрапили або люди, які фізиологічно не здатні осягнути свою відповідальність перед народом, або ж шахраї, які імітуючи протистояння, “заговорюючи проблему”, насправді, поступово реставрують комуністично-кримінальну імперію. Чи не так?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.