Закрите антикризове засідання парламенту було б зневагою до суспільства

Автор/джерело -  © УНН



Дата публiкацiї - 12.12.2013 16:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22465

Микола Томенко заявив, що за сьогоднішніх обставин засідання парламенту у такому форматі було б зневагою до людей, які чекають від політиків відповідної реакції на ситуацію, що склалася в країні, та тих рішень, які гарантуватимуть європейськість та демократичність України,

Реагуючи на пропозицію Партії регіонів, зокрема, Голови регламентного комітету Володимира Макеєнка провести закрите засідання парламенту з питання врегулювання політичної ситуації в Україні, народний депутат Микола Томенко заявив, що за сьогоднішніх обставин засідання парламенту у такому форматі було б, перш за все, великою зневагою до людей, які чекають від політиків відповідної реакції на ситуацію, що склалася в країні, та тих рішень, які гарантуватимуть європейськість та демократичність України, передає прес-служба нардепа.

Він нагадав, що опозиція наполягає на публічному, відкритому характері круглого столу між владою та опозицією за участі громадських та міжнародних посередників. Тому, за словами Миколи Томенка, було би абсолютно протиприродно, щоб опозиція підтримала ідею засідання ВР у закритому режимі — без журналістів, прямої трансляції тощо.

“Коли мова йде про долю країни, кожен народний депутат, коли він обирався до ВР, розумів, що йдеться про публічну діяльність і треба нести відповідальність за свої дії, висловлювання, вчинки та ін. Врешті-решт, нам треба привести у відповідність ситуацію з великою кількістю так званих „хитрих“ депутатів (особливо з Партії регіонів та позафракційних), які на округах „рвуть сорочку“ за пенсіонерів, але не голосують за зменшення пенсійного віку, які висловлюють шалене незадоволення діями „Беркуту“, але не голосують за те, щоб Уряд або хоча би Міністр внутрішніх справ пішли у відставку, які обіцяють своїм виборцям забезпечити бодай лікування Юлії Тимошенко, але не голосують за це у парламенті. Цих „хитрих“, я б сказав, „переляканих“ депутатів або треба не обирати більше на депутатство, або вони повинні свої „мужні“ заяви перед виборцями привести у відповідність зі своїм голосуванням у парламенті”, — заявив Микола Томенко.

На його переконання, засідання парламенту на наступному тижні можуть відіграти важливу роль у виході з суспільно-політичної кризи в Україні. Але цілком очевидно, що парламентські засідання повинні мати відкритий характер, і всі громадяни України повинні знати, як діють не лише фракції, а й кожен депутат у Верховній Раді, наголосив Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.