Опозиція сформулювала вимоги до Януковича до початку переговорів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.12.2013 16:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22467

Опозиція нагадала про три вимоги до Януковича, оголосила три бачення щодо перемовин та обов’язковий мандат Майдану.

Про це заявив на брифінгу в Штабі національного спротиву голова політради та фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що одними із досягнень Майдану є те, що "люди повстали і втримали Майдан, почали випускати активістів, і влада сама заявила про те, що вона хоче перемовин".

Яценюк нагадав три вимоги Майдану: притягнути до відповідальності тих, хто давав вказівку розганяти Майдан, остаточно звільнити всіх, хто незаконно заарештовані як активісти Майдану, і відправити у відставку тих, хто відповідальні за економічну і політичну кризу в країні.

За його словами, щодо переговорів для виходу з економічної та політичної кризи є "три бачення": "хто буде проводити перемовини і яке представництво на цих перемовинах культурної, інтелектуальної української еліти; присутність високопосадовців ЄС; і конкретно, про що перемовини і який результат ці перемовини повинні принести".

"Ми жорстко стоїмо на цих позиціях", - наголосив Яценюк.

"Ми зробили висновки з багатьох років української політичної діяльності. Жодних перемовин без мандату Майдану. Люди повинні видати такий мандат", - підкреслив Яценюк.

Як повідомлялось, раніше лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив, що у діалозі щодо виходу з кризової ситуації в Україні повинні брати участь представники української громадськості та Євросоюзу.

Напередодні Президент Віктор Янукович запросив усі політичні сили, громадськість і священнослужителів до загальнонаціонального діалогу і заявив, що готовий особисто брати участь у такому круглому столі.

У відповідь Юрій Луценко запропонував Януковичу провести круглий стіл на Майдані.

Як повідомлялося раніше, екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала опозицію не вести "ніяких переговорів з бандою, ніяких круглих столів з ними: тільки негайна відставка Януковича та його оточення".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.