Хтось поцупив з Місяця радянський апарат?

Автор/джерело -  © Комосмольськая правда



Дата публiкацiї - 27.02.2007 15:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2248

Про те, що «Місяцехід-1» загубився, стало відомо під час чергового експерименту з лазерного зондування Місяця.

Про це повідомив співробітник Лабораторії реактивного руху НАСА Владислав Туришев.

Мета подібних експериментів - визначити відстань до нашого природного супутника, який поступово віддаляється, - приблизно на 38 міліметрів в рік. Для цього із Землі на Місяць направляють потужний лазерний промінь, ловлять відбитий, засікають час, витрачений на подорож світла туди-сюди. І, знаючи його швидкість, обчислюють відстань.

Промінь направляють на так званий кутовий відбивач - відкриту коробочку з трьома дзеркалами, закріпленими перпендикулярно один до одного. Будь-який промінь, що потрапив на дзеркала, відбивається точно в те місце, з якого був випущений.

Кутовим відбивачем був оснащений «Місяцехід-1». Саме на нього американці направили промінь. Але нічого не відбилося. Понишпорили променем по поверхні - знову нічого. НАСА - в подиві. Апарат немов би зник. Адже, координати його точно відомі, а промень сягає декількох кілометрів в діаметрі. Не попасти важкувато.

Був він там, був!

Нагадаємо, що восьмиколісний самохідний робот був доставлений на Місяць ще 17 листопада 1970 року радянською автоматичною станцією «Місяць-17», що зробила посадку в районі Моря Дощів (38 градусів 24 хвилини північної широти, 34 градуси 47 хвилин західної довготи). Кутовий відбивач на ньому – французький. Цим і пояснюється, що перші експерименти з його допомогою, були проведені в 1971 році в СРСР і у Франції. Тобто можна не мати сумнівів, що «Місяцехід-1» дійсно знаходився на Місяці.

Інше питання: навіщо американцям знадобилося звертатися до радянського апарату, коли у них є свої кутові відбивачі? Повідомлялося, що їх залишили астронавти, що побували на Місяці з місіями «Аполлон-11», «-14» і «-15». А в різних країнах нібито ловили відображені, від цих приладів, промені. Але нажаль, не вдалося знайти жодного наукового посилання на конкретні експерименти саме з ними. Про «Місяцехід-1» - є, а про «Аполлони» - немає.

Важко повірити в те, що американці на Місяць зовсім не літали. Але, як мовиться, підозра залишається.

То де ж радянський апарат? Не інопланетяни ж його викрали. Найпростіша версія: американці все-таки схибили з променем. Але теоретично не виключено, що в «Місяцехід-1» попав метеорит. Або зіткнувся із Місяцем поряд. Нещодавно, до речі, подібне явище бачили із Землі – від удару метеорита утворився кратер діаметром в декілька десятків метрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.