Сенатор МакКейн зустрівся з лідерами опозиції і спостерігав за Майданом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.12.2013 01:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22485

Сенатор США Джон МакКейн, який 14 грудня прибув до Києва, провів зустрічі із лідерами опозиції, главою МЗС та патріархом Філаретом.

На Михайлівській площі сенатор оглянув блокпост мітингарів, які виступають за євроінтеграцію та проти чинної української влади.

Після зустрічі із міністром закордонних справ Леонідом Кожарою МакКейн зазначив: «Зустріч була змістовною. Тепер планую відвідати Майдан».

«Я пишаюся народом України та його прагненням до встановлення демократії», - додав він.

У свою чергу в МЗС повідомили, що «у ході зустрічі були обговорені актуальні питання українсько-американських відносин», при цьому глава МЗС «наголосив на пріоритетності євроінтеграційного курсу України», повідомляє "Радіо Свобода".

За словами речника МакКейна, сенатор планує «зустрітися з представниками уряду, опозиційними лідерами, громадськими організаціями у той час, коли вони працюють, щоб визначити майбутнє своєї країни».

Як повідомили у прес-службі УДАРу, під час розмови з сенатором Кличко наголосив, що Україна переживає важливий історичний момент, який зумовить подальший розвиток держави – в бік демократії чи диктатури, і «саме зараз державі потрібна уся можлива підтримка друзів України за кордоном».

Лідер УДАРу наголосив, що моральної підтримки недостатньо.

«Потрібні дії та тиск на уряд, який би унеможливив застосування сили проти мирних демонстрантів. Саме тому ми закликаємо уряд США запровадити персональні санкції щодо посадовців, винних у застосуванні сили проти мирних демонстрантів», − заявив Кличко.

Лідери опозиції висловили сподівання, що Джон МакКейн підтримає розгляд цього питання у Сенаті США.

Після зустрічі з опозицією сенатор спостерігав за Євромайданом з останнього поверху Будинку профспілок. Дивлячись на тисячі мітингувальників, що засвітили свої телефони, він сказав: «Це дивовижно! Я ніколи не бачив нічого подібного!».



Напередодні група сенаторів представила проект резолюції, у якій закликала уряд США розглянути питання про санкції щодо українських чиновників у разі подальшого насильства щодо мирних демонстрантів.

Резолюція, подана на розгляд Сенату США про санкції щодо осіб, причетних до насильства на мирних акціях в Україні «буде схвалена – швидко і одноголосно»

Про це в інтерв’ю «Українській правді» заявив сенатор США Джон МакКейн.

«Резолюція закликає поважати право людей у ненасильницький спосіб виражати свої погляди. Ми підтримаємо їхні зусилля у напрямку демократії. І якщо уряд практикуватиме й надалі репресії, мають бути розглянуті санкції – проти осіб та організацій, які завинять у злочинах проти людяності, які порушують права людини», − зазначив один з авторів резолюції, поданої на розгляд Сенату США.

Говорячи про те, які шанси має резолюція на схвалення, він запевнив: «Вона буде схвалена – швидко і одноголосно».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.