ГПУ переконалося, - контрольний постріл у голову Кравченко зробив сам

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.02.2007 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2249

Генеральна прокуратура припинила розслідування кримінальної справи за фактом смерті екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, повідомив генеральний прокурор України Олександр Медведько.

Про це сьогодні він сказав на прес-конференції, у Києві.

"По кримінальній справі за фактом смерті Кравченка прийняте рішення про припинення кримінальної справи у зв’язку з відсутністю події злочину", - сказав генпрокурор.

За його словами, було проведено комплекс експертиз та допитів, і слідчий дійшов до висновку, що убивства не було.

4 березня 2005 року Кравченка знайшли мертвим у його заміському будинку в Конча-Заспі. У цей день екс-міністр мав з’явитися на допит у ГПУ у справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

У жовтні 2006 року від вогнепального поранення в голову загинула свідок по кримінальній справі Кравченко Ірина Радзієвська.

Раніше Генеральна прокуратура вже ухвалювала рішення про закриття справи, але пізніше, за ухвалою суду, відновила розслідування причин смерті колишнього міністра внутрішніх справ.

Наприкінці минулого року Медведько заявив, що висновки експертизи свідчать про те, що екс-міністр покінчив життя самогубством. За його словами, за проведеними експертизами, можна зробити висновок, що "Кравченко міг зробити два постріли".

Від “Аратти”: від себе додамо, що як відомо, окрім контрольного, другого пострілу собі у голову, покійний генерал міліції також сам собі зламав пальці на руках і наніс численні тілесні ушкодження. Напевно імітуючи боротьбу із самим собою, щоб заплутати слідчих і тим самим помститися Кучмі. На гаранта він вказав у посмертній записці, нібито знайденій на місці події у кишені спортивних штанів, яка після вилучення записки, - зникла. При тому, слід зауважити, що, як стверджують поінформовані джерела, записка була написана Кравченком, але почеком невстановленої особи. І це - очевидно, оскільки копію цієї записки не друкували хіба що порнографічні видання.

Шкода, що немає Нобелевської премії у кримінології. А то б ГПУ її отримала щонайменше двічі: за Вередюка та за Кравченка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.