Меркель заявляє, що пропозиція про підписання асоціації Україна-ЄС залишається чинною

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 18.12.2013 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22498

Пропозиція підписати Угоду про асоціацію з ЄС залишається для України чинною.

Про це заявила федеральний канцлер Ангела Меркель під час свого виступу у Бундестазі в середу, 18 грудня.

Однак, за її словами, Україна повинна гарантувати "те, що ми очікуємо від кожної країни: надійні гарантії прав демонстрантів і дотримання основних демократичних прав".

Канцлер вважає, що ЄС слід уникнути конфронтації з Росією через Україну. "Ми повинні вийти з цього "або-або". Не може виникати ситуація, коли держава, яка знаходиться між Росією і ЄС, має приймати принципове рішення - або для одного або для іншого", - підкреслила вона.

На думку Меркель, торги проблему не вирішать. Про це вона сказала, виступаючи у вівторок увечері, 17 грудня, у передачі на німецькому телеканалі ARD. За словами канцлера, ЄС та Німеччина повинні і надалі вести переговори з Росією. "Я б хотіла, щоб незалежна Україна приймала рішення самостійно", - додала вона і зазначила, що це вимагає від Києва готовності проводити реформи.

Напередодні саміту ЄС, який відбудеться у Брюсселі 19 і 20 грудня, Меркель відвідає з візитом Париж. Там вона зустрінеться з Президентом Франції Франсуа Олландом. Планується, що політики обговорять ситуацію в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.