Опозиціонери, проти яких порушено кримінальні провадження, не покинуть Україну

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.12.2013 15:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22523

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що опозиціонери готові до будь-якого розвитку подій, пов’язаних зі звинуваченнями в спробі державного перевороту.

«Генпрокурор заявив, що розслідується кримінальна справа по 109-й статті, а це захоплення державної влади. Я вам можу сказати, що по цій статті повинен проходити Віктор Янукович і судді Конституційного суду, які захопили владу в 2010 році, передавши повноваження Віктору Януковичу ті, на які він не обирався у 2010 році. Якщо вони хочуть арештувати, ми готові до будь-якого розвитку подій», – сказав Яценюк.

На запитання про те, чи будуть лідери опозиції залишатися в Україні у разі переслідувань, Яценюк відповів ствердно. «Звичайно, навіть без сумнівів», – відповів він.

20 грудня під час виступу в парламенті генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що СБУ розслідує два кримінальні провадження за статтею 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.