КМДА нарахувала 3 млн. грн. збитків, нібито нанесених мітингувальниками приміщенню Київради

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.12.2013 19:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22527

Сума збитку, заподіяного приміщенням столичної мерії, становить близько 3 мільйонів гривень.

Про це заявив на прес-конференції у Києві виконуючий обов’язки голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

Голубченко має намір виставити організаторам акцій рахунок за збитки.

"Орієнтовно будівлі КМДА завдано збитків на 3 мільйони гривень. Там є коменданти, прізвища та підписи, хто підписував, сповіщав нас про проведення акції, ось їм і буде виставлений рахунок", - заявив Голубченко.

Він зазначив, що готовий почати переговори з учасниками акції на підтримку євроінтеграційного курсу України з питання звільнення будівлі столичної мерії і пошуку нового приміщення для них.

Крім того, за його словами, Київ зажадає і від організаторів акції протесту в Маріїнському парку відшкодування завданих збитків.

"Щодо Маріїнського парку ми дали доручення Київзеленбуду, щоб він порахував усі збитки. Безумовно, ми будемо виставляти рахунок організаторам акції", - заявив Голубченко.

Від "Аратти": на скільки нам відомо, КМДА не є формальним власником приміщень, які є в комунальній власності столичної громади. Відповідно, всі права на цю будівлю має здійснювати Київрада, термін повноважень якої вже вичерпався. Немає в Києві й законно обраного міського голови. Натомість його обов’язки виконує секретар Київради, мандат якої сумнівної легітимності.

Отже, виникає питання: на якій підставі КМДА, яка не є повноважним представником столичної громади, ні тим більше - розпорядником комунального майна, виставляти рахунки будь-кому стосовно збитків спричинених тому, що їй не належить?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.