Жорстоко побито журналістку, активістку Євромайдану Тетяну Чорновол

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.12.2013 03:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22530

Поблизу Києва приблизно о 0:30 скоєно бандитський напад на відому журналістку Тетяну Чорновол. Наразі вона перебуває в лікарні. А у Харкові 12 ножових поранень отримав один з організаторів місцевого Євромайдану Дмитро Пилипець.

Про це повідомляє з посиланням на Олексія Гриценка Мустафа Найем. За його даними, це трапилося в Борисполі, повідомляє «Українська правда».

"У травмпункт її доставила міліція, підібрали Тетяну на вулиці. У неї струс мозку. За словами родичів, зараз їй зашивають обличчя", написав вночі Мустафа у своєму твітері.

Родичам передзвонили вже з травмпункту. У Тетяни струс мозку та числені гематоми.

"За словами Тетяни Чорновол, вона повертала до себе в село Гора, коли помітила за собою стеження. Вона різко повернула назад до Борисполя. Але машина почала її притискати. Після чого її машину кілька разів ударили кузовом. Вона зупинилася. З машини вибігли двоє, розбили скло. Вона вискочила з машини і спробувала втекти. Її наздогнали і били. Били двоє чоловіків ", написав Мустафа.

Тетяну повезли на рентген, бо сама ходити вона не може.

О 4:00 ранку Тетяну Чорновол було доставлено в приватну клініку "БОРИС". Як повідомив Зорян Шкіряк, під час імпровізованого брифінгу біля входу до лікарні, Тетяна встигла повідомити, що били її цілеспрямовано в обличчя. Наразі вона проходить комп’ютерну томографію голови.

Від "Української правди". Тетяна Чорновол є автором та блогером "Української правди". Останній її пост описував "хатинку" головного міліціонера держави пана Захарченка. До того Тетяна критикувала у своїх блогах та статтях Медведчука, Клюєва, Азарова, Льовочкіна та сімю Януковичей.

Всіх цих людей, поки не буде встановлено нападників, ми вважатимемо замовниками нападу на Тетяну.


Неоголошена війна проти активістів Євромайдану триває

Кількома годинами раніше, увечері 24 грудня, у Харкові стався напад на одного з організаторів місцевого Євромайдану Дмитра Пилипця.

Як повідомив Арсен Аваков, чоловік отримав 12 ножових поранень.



"На співорганізатора харківського Євромайдану Дмитра Пилипця скоєно напад. Чотири ножових поранення на нозі", - повідомив один із місцевих активістів Євромайдану, журналіст Володимир Чистілін.

"Напад здійснили двоє невідомих в самому центрі міста", - додав він.

А в суботу 21 грудня, у Києві, близько 23:00 в районі площі Шевченка скоєно напад на активіста "Дорожнього контролю" Володимира Моралова, пише «Українська Правда».

Як повідомляється на сайті Дорожнього контролю, нападники заблокували його автомобіль, проникли в салон і перетягли Володимира на заднє сидіння.
Моралов почав відстрілюватися зі свого пістолета - одна куля потрапила у нападника, інша - у лобове скло. Після цього у активіста відібрали пістолет.

"Його витягли з машини, відвели на 20 метрів, приставили пістолет впритул і запитали - де точно живе Андрій (Дзиндзя - УП), де флешка, де вся апаратура і де Гончаренко (журналіст ДК)? Він сказав "не знаю" і в нього вистрілили", - повідомив у телефонній розмові керівник прес-служби "ДК" Єгор Воробйов.

Після цього Моралову повністю спалили автомобіль.

Міліцію і швидку викликали пішоходи. Активісту "ДК" зробили операцію. За словами хірурга, куля пройшла за шість сантиметрів від серця.

"Пощастило, що куля пішла не в бік серця, а пішла в пахву. Лікар сказав, що цілили у серце, але промахнулися . У мене на курточці емблема металева, і оскільки залізяка заважала, куля змінила свою траєкторію", - розповів Маралов .


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.