У міліції вже натякнули, що звіряче побиття Тетяни Чорновол - провокація

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.12.2013 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22532

Міліція розглядає декілька версій нападу на Тетяну Чорновол, одна з них – провокація.

Про це йдеться у повідомленні МВС.

«Наразі у міліції розглядають декілька версій нападу на Тетяну Чорновол. Одна з них – провокація. Адже, як відомо слідству, активістка неодноразово залишалася на ніч у Будинку Профспілок і пересувалася виключно у супроводі інших. У ніч нападу вона була одна, тож, можливо, нападники цим і скористалися», - йдеться у повідомленні.

В МВС заявляють, що вже відомо, що в автомобілі Чорновол був знайдений відеореєстратор, «однак родичі постраждалої не віддали його працівникам міліції для встановлення причини нападу».

«До того ж, не обійшлося і без деяких народних депутатів, які прибули на місце події, і постійно втручалися у першопочаткову роботу слідчо-оперативної групи. У зв’язку з цим було прийнято рішення про повторний огляд місця події. МВС закликає родичів повернути відео реєстратор, адже він є не лише речовим доказом, а й дасть можливість об’єктивно оцінити ситуацію, яка склалася», - йдеться у повідомленні.

В МВС наголошують, що напад на Чорновол «розслідуватимуть найбільш досвідчені працівники Центрального апарату МВС - кримінальне провадження передали до Головного слідчого управління МВС України».

«Наразі на місці працює потужна слідчо-оперативна група на чолі із першим заступником Міністра внутрішніх справ України Віктором Дубовиком, який безпосередньо керує роботою підлеглих. Вказана подія знаходиться на контролі Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, вночі 25 грудня невідомі жорстоко побили журналістку, активістку Євромайдану Тетяну Чорновол. Зараз вона перебуває у реанімації.

Слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Сама журналістка пов’язує напад з активною громадською діяльністю.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.