У наступному році Азарова можуть відправити на пенсію

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.12.2013 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22545

Директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко прогнозує, що прем’єр-міністр Микола Азаров може піти у відставку до травня наступного року.

Про це він заявив в коментарі Тиждень.ua.

«Янукович розуміє, що Азаров затягнув його занадто далеко на територію Кремля. Думаю, новий уряд спробує повернутися в сторону Заходу, тому що Янукович відкрито посварився з провідними західними політиками. Це ставить його виключно як високопоставленого туриста, який може поїхати хіба в Монголію чи Вірменію, але принципово не може перетнути кордон Європи. Така тенденція буде основним змістом міжнародної діяльності України в 2014 році», – вважає політолог.

«Відповідно буде спроба сформування новий більш збалансований антиазарівський Кабмін. Повторюся, Азаров затягнув Януковича занадто далеко на територію Кремля і наступному уряду доведеться відмовлятися від багатьох досягнень Азарова – як в економіці, так і в геополітиці», – зазначив Небоженко, додавши, що відставка Азарова можлива до травня наступного року.

Як відомо, 3 грудня Верховна Рада не змогла ухвалити постанову про недовіру уряду Миколи Азарова.

За запропонований опозицією проект постанови проголосували 186 депутатів.

Питання про відповідальність Кабінету міністрів не може розглядатися Верховною Радою більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після схвалення програми діяльності Кабміну.

Разом з тим, опозиція знову розпочала збирати голоси для відставки уряду. Наразі їй не вистачає дев’яти голосів.

Під час зустрічі зі студентами Віктор Янукович відповів на запитання про можливу відставку Азарова наступним чином: "Процедура відставки Кабінету Міністрів передбачає голосування в парламенті, а потім вже дії Президента відповідні. Голосування вже відбулось, і ви це побачили".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.