Холодна війна-2. Російська розвідка стає агресивнішою

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.02.2007 12:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2255

Директор національної розвідки США Майкл Макконнелл звинуватив Росію в "агресивному" веденні розвідки проти США.

"Зовнішні розвідки Китаю і Росії є одними з найбільш агресивних в зборі (розвідданих) по чутливих цілях, що охороняються, в США", - заявив Макконнелл на слуханнях в сенатському комітеті з розвідки.

"Російська рішучість продовжуватиме вкидати елементи суперництва і антагонізму у взаємодії США з Москвою, особливо в наших діях на території колишнього Радянського Союзу, і знижуватиме нашу здатність співробітничати з Росією по питаннях, що стосуються контртероризму, нерозповсюдження ЗМЗ, енергетики і просування демократії на Ближньому Сході", - повідомив Макконнелл.

"Як демонструє вбивство Литвіненка, стійке накопичення проблем і подразників загрожує нанести шкоди відносинам Росії із Заходом в ширшому плані", - стверджує глава національної розвідки США.

Володимир Путін прислухається до рад тих фігур в його оточенні, які є дуже консервативними і підозріло відносяться до Сполучених Штатів, наголошує директор національної розвідки США Майкл Макконнелл.

"Я спробував трохи краще зрозуміти поради, що поступають до Путіна, і поки зумів встановити, що ті, до кого він прислухається, є украй консервативними, дуже підозрілими по відношенню до США і інтерпретують речі через призму, яка виставляє Росію приниженою або стримуваною просування США", - заявив Макконнелл на слуханнях, де обговорювалися головні погрози національній безпеці США і американським інтересам в світі.

"Я бачу, що вони (люди в оточенні Путіна) невірно інтерпретують побачене через цю призму", - сказав глава розвідки.

На прохання заступника голови комітету з озброєних сил, сенатора-республіканця Джона Уорнера прокоментувати недавній виступ Путіна на конференції в Мюнхені, яке сенатор порівняв з відомим виступом Микити Хрущева в ООН, глава американської розвідки повідомив, що для спецслужб США промова Путіна стала сюрпризом.

"Чесно кажучи, ті з нас, хто спостерігав за старим Радянським Союзом і зараз спостерігають на сьогоднішньою Росією, були здивовані, але коли ми уважно подивилися на промову, в ній не було нічого значно нового - просто все це було вперше зібрано воєдино таким чином і заявлено таким чином... Ми повинні визнати, що були здивовані", - заявив Макконнелл.

На питання, чим він може пояснити такий виступ російського лідера, Макконнелл сказав: "Одним з напрямів наший думці було те, що Путін виїжджав звідти (з Мюнхена) в поїздку на Ближній Схід, щоб зробити візит в місця, де, до цих пір ніколи не бував і, можливо, він таким чином настроював себе на цей конкретний візит".

Він також відзначив, що в США звернули увагу на те, що потім відбулося деяке пом'якшення російської позиції.

"Я відмітив, що після тієї мови ряд публічних заяв в Росії дещо позадкували", - сказав Макконелл.

На прохання сенатора Уорнера він також дав оцінку ситуації з демократією в Росії.

"Марш до демократії в Росії зробив крок назад", - підкреслив Макконнелл, повідомивши, що, за даними американських спецслужб, зараз в РФ "більше можливостей для контролю над населенням, партіями і так далі".

Підготовлено за матеріалами інформагенцій

Від “Аратти”: було б вельми цікаво взнати, як сьогодні СБУ оцінює зовнішні загрози суверенітету і територіальній цілісності України з боку іноземних спецслужб. Зокрема, ФСБ та ГРУ МО Росії, які майже легально діють на півдні й сході України та АР Крим.

Чи ніяких загроз не існує? Окрім, відсутності глави спецслужби та спроб політиканів напхати туди своїх “пацанов”, які нещодавно оволодівали “технікою аргументації” паяльниками та прасками?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.