Держдеп США вимагає від української влади відреагувати на насильство проти активістів Майдану та журналістів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.12.2013 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22552

Державний департамент США у четвер, 26 грудня, поширив заяву, у якій висловлює глибоке занепокоєння “появою моделі цільового насильства та залякування проти активістів та журналістів, що брали участь чи висвітлювали протести на Євромайдані”.

"Особливе занепокоєння викликає брутальне побиття журналістки Тетяни Чорновол", - йдеться у заяві.

США закликають уряд України "дотримуватися своїх зобов`язань в рамках ОБСЄ та переконатися, що в країні поважаються права людини, включно з фундаментальним правом на свободу слова та зборів, верховенство права та інші демократичні принципи".

"Ми cпонукаємо уряд України відправити недвозначний сигнал, що він не буде терпіти насильства проти критиків уряду та тих, хто працює з метою створення сучасної, демократичної та процвітаючої України", - заявляє Державний департамент США.

"Сполучені Штати, разом з нашими європейськими партнерами, продовжуватимуть уважно спостерігати за розслідуванням цієї та інших справ", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося раніше, уночі 25 грудня невідомі на Бориспільській трасі побили журналістку та активістку Тетяну Чорновол. У жінки діагностували струс мозку, гематоми на обличчі, зламаний ніс.

Міліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 1 ст. 121 ККУ (навмисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень).

Вже затримано трьох підозрюваних у нападі на Чорновол. Серед них власник автомобіля, на якому переслідували активістку.

"Репортери без кордонів" проводять власне розслідування побиття Чорновол. Журналісти вважають, що цей напад вписується у "загальну небезпечну атмосферу діяльності журналістів в Україні".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.