Росія намагається делегітимізувати суверенітет України

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 28.12.2013 20:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22562

Росія вирішила дестабілізувати ситуацію в Україні і веде з нею пропагандистську війну, метою якої є продемонструвати, що Київ не може впоратися зі своїми проблемами.

Так вважає оглядач Rzeczpospolita Філіп Мемхес.

«Слова Владіміра Путіна про розпад Радянського Союзу як найбільшу геополітичну катастрофу ХХ століття, мають особливе значення в контексті російсько-українських відносин», - вважає Мемхес. Незважаючи на зміни в карті Європи, на думку оглядача, здається, що Москва як і раніше не вважає Київ закордоном і використовує це у міжнародних змаганнях і це видно, наприклад, із нещодавньої фінансової допомоги Росії Україні.

За словами російського опозиційного політика Андрєя Ілларіонова, якого цитує Мемхес, Москва реалізує власний сценарій, аналогічний до того, який у 2008 році був призначений для від’єднання Південної Осетії і Абхазії від Грузії. Як стверджує Ілларіонов, Росія вирішила дестабілізувати ситуацію в Україні і веде з нею пропагандистську війну, метою якої є продемонструвати, що Київ не може впоратися зі своїми проблемами. Важливим моментом у цій війні є створення "агресивного пропагандистського монстра» - агентства «Россия сегодня».

«Україна в російській пропаганді з часів Помаранчевої революції спаплюжена як "держава занепаду", що погрузла в перманентній кризі і прямує до прірви, яка, за здогадками, має де легітимізувати її суверенітет», - стверджує Мемхес.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.