Кремль скоротив термін перебування на території Росії для громадян “братніх” республік

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.12.2013 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22569

З 1 січня 2014 року громадяни України та інших країн, які мають можливість відвідувати Росію без віз, зможуть перебувати на її території не більш ніж 90 діб протягом півроку, якщо додатково не продовжать термін свого перебування.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

Відповідні зміни до закону "Про правове становище іноземних громадян у РФ" підписав Президент РФ Владімір Путін.

"Термін тимчасового перебування в РФ іноземного громадянина, який прибув у Російську Федерацію в порядку, що не вимагає отримання візи, не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, за винятком випадків, передбачених Федеральним законом, а також у разі, якщо такий термін продовжений відповідно до цього Закону", - зазначено в документі.

У разі порушення цієї норми іноземцям буде заборонено в’їзд до Росії впродовж трьох років.

Закон набирає чинності з 1 січня 2014 року. Він прийнятий Держдумою 17 грудня і схвалений Радою Федерації 25 грудня.

Раніше, 20 листопада, керівник Федеральної міграційної служби Росії Константін Ромодановскій заявляв про ініціювання введення «міграційного коридору», згідно з яким іноземці на території країни матимуть можливість перебувати тільки 90 діб протягом півроку (як в Шенгенській зоні), якщо у мігрантів не буде необхідних документів для пролонгації терміну перебування.

За його словами, ця ініціатива виникла для протидії хитрощів іноземців, які приїжджають до Росії, працюють 90 діб, після чого виїжджають на день, а потім повертаються, не маючи при цьому жодних дозвільних документів. За словами чиновника, це стосується кожного десятого мігранта, причому половина з них - громадяни України.

Відомо, що на території РФ перебуває понад 11 мільйонів мігрантів, більшість з яких прибули з табору СНД. Серед них - близько 1,5 мільйона українців, з них 111 тисяч законно працюють, 350 тисяч приїхали до родичів, вчитися, лікуватися.

Раніше Ромодановскій заявляв, що, згідно з цими даними, більш як мільйон громадян України працюють без оформлення відповідних документів. За інформацією ФМС, кількість українців, яким заборонений в’їзд до Росії, за останній місяць збільшилася на 5 тисяч і досягла близько 25 тисяч осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.